~ ~ 비리지도 않은 코다리 조림
만들기나 먹기나 부담이 없어요 ~ ~
만들기나 먹기나 부담이 없어요 ~ ~
생태를 반쯤만 말렸다고 해서 반삐득이라고도 하는데
얼리면 동태,
1완전히 말리면 명태라고 하죠.
재료 - 코다리 (명태 반건조)
간장2 Ts, 물엿 1 Ts, 고추가루 2/3 Ts 청주1/2 Ts, 다진 마늘/2 Ts, 식용유 1/2 Ts, 파,
“Kôt-Dar-Im” refers to the amusement of gathering azalea or chrysanthemum petals to be incorporated into rice cakes or griddle cakes, which would then be shared and eaten together. It is the lovely leisure culture enjoyed by our forbears who lived in harmony with nature. 꽃달임이란 진달래나 국화의 꽃잎을 따서 전을 부치거나 떡에 넣어서 여럿이 모여 나누어 먹는 놀이를 말합니다. 우리의 선조들이 자연에 순응하며 살때에 즐기던 멋진 놀이문화입니다.
댓글 없음:
댓글 쓰기